Restaurace Krokodýl

ilustrační fotka jídlo ilustrační fotka interiéru ilustrační fotka exteriéru

Tatarák - take away

Jak si objednat Tatarák „take away“ (do krabičky).

tatarak

NA VAŠE PŘÁNÍ VÁM PŘIPRAVÍME TATARSKÝ BIFTEK DO KRABIČKY.

Chcete-li tatarský biftek z prvotřídního hovězího masa, dochutíme ho podle našich zkušeností, doma si ho můžete jemně dosolit nebo „přiostřit“.

Hovězí tatarský biftek si objednávejte:
Pondělí – Sobota 10:00 - 17:30
tel: 775 248 650

K vyzvednutí ho budete mít u nás na provozovně KROKODÝL OD 18:00. Popřípadě si čas vyzvednutí můžete dohodnout.

tatarak
Cena:
200g cena tataráku do krabičky dle jídelního lístku se slevou 15%

Tatarák není tepelně zpracovaný pokrm, je připravován na přání a riziko zákazníka a je určen k okamžité spotřebě.

SÍDLO NAŠÍ PROVOZOVNY JE NA ADRESE:
RESTAURANT KROKODÝL
LOMECKÁ 1807, PRAHA 9,
ÚJEZD NAD LESY 19016
TEL: 775 248 650

Tatarák - legenda a recept

Každý jistě zná tento pokrm, někdo si ho dopřává často, někdo příležitostně a jsou i tací, kterým se zdá nepřijatelné vůbec se syrového masa dotknout.

Legenda

Jedna z legend o TATARSKÉM BIFTEKU vypráví toto:
Kolem roku 1600, při vpádu polských vojsk na území Tatarů pod vedením velkoknížete Radziwilla, se jedna z mnohých krvavých bitev odehrála u hlavního města tatarské říše Bachčisaraj. Zde se kníže zmocnil vzácné kořisti v podobě dcery tatarského chána princezny Zamfiry. Chán prý vykoupil svoji dceru za zlato a šperky, dvacet bílých sokolů a údajně za tajný, ale pravý recept na Tatarský biftek. Bylo to přesně tak, či nebylo? Nevíme jistě. Jisté však je, že můžete tuto historickou lahůdku díky restauraci KROKODÝL ochutnat i Vy.

V dnešní době se setkáváme s mnoha variantami tatarských bifteků. Nemyslím si však, že pod názvem „falešný Tatarek“ by se mělo skrývat cosi z brambor, sýru atd.

Klasický Tatarák se připravuje z čerstvého, kvalitního hovězího masa a míchá se s mnoha přísadami, kde poměr a výběr ingrediencí je na každým z nás.

Suroviny, které se obvykle přidávají do hovězího Tataráku:
Jemně nasekaná cibule, sůl, pepř, čerstvý žloutek, hořčice, worcesterová omáčka, pro pikantnější verzi tabasco nebo pimento, pro jemnější přidáme malé množství brandy nebo whisky, capary, kečup atd.

Nedoporučujeme kombinovat všechny výše uvedené suroviny, ale vybrat si podle chuti postupně.

Jestliže se Vám nedaří nebo nechce míchat Tatarák, můžete si na něj zajít k nám do restaurace, opravdu je naše klientela velmi spokojená. Je zde možnost si Tatarák objednat do krabičky.

Kontakt

mapka Restaurace KROKODÝL
Lomecká 1807
Praha 9 – Újezd nad Lesy
190 16
Kontaktní osoba: Marek a Jan Štědronský
tel.: 775 248 650
e-mail: info@restaurant-krokodyl.cz
IČ: 86648900

RESTAURACE SE SPECIALIZUJE NA HOVĚZÍ STEAKY Z ČESKÝCH CHOVŮ MLADÝCH BÝKŮ

Otevírací doba

pondělí - čtvrtek 18:00 - 23:00
pátek a sobota 17:00 - 23:00
neděle zavřeno